Grădina Botanică Din București

Cu ocazia aniversării a Buchar Gradina Botanica, Romfilatelia a fost pus în circulație un timbru privind marți, 3 Martie a acestui an, care a fost eliberat 160 de ani de la inaugurarea grădinii.
Prima grădină botanică din București a fost înființată în anul 1860 la Facultatea de Medicină a Dr.Carol Davila. Grădina Botanică din Buchar a fost fondată în 1860 de către Dr. Davila, pe 7 hectare de teren printr-un decret semnat de domnitorul Alexandru Ioan Cuza și a început în 1884, sub conducerea Prof. Dr. Dimitrie Brandza, Doctorat.Dr. Brandza și peisaj arhitect Louis Fuchs dezvoltat un peisaj complex, cu un efect de seră și institutul de botanică în spațiul în care primele plantatii au fost plantate în copac și arbust de plante. Datorită Prof. Pasiunea lui Brandza pentru peisaj și arhitectul născut în Bruxelles Fuchs, Grădinile Botanice din București au fost construite în 1884 pe 1,7 hectare de teren în locația lor actuală.
Grădina Botanică din București a fost mutat în centrul Orașului, în 1874 și-a plasat sub umbrela Universității din București, sub conducerea Prof. Dr. Dimitrie Brandza. A fost al treilea director al instituției și cel care a reușit în 1884 mutarea Grădinii Botanice în spațiul pe care îl ocupă astăzi. În 1884 prima grădină botanică din capitala României s-a mutat în locația actuală cu Dimitry Brandza, botanist român și Louis Fuchs, arhitect peisagist Belgian.
In prezent, Gradina Botanica este situata in cartierul Cotroceni, langa Palatul Kotroceni, resedinta oficiala a Presedintelui Romaniei, si este unul dintre cele mai frumoase parcuri din Bucuresti. Este un loc bun pentru a cunoaște diferitele specii de plante și pentru a fotografia florile minunate. Aceasta gradina botanica este situata in vecinatatea Cotrocenenilor, in apropierea Palatului Prezidential si este resedinta Presedintelui Romaniei.
Grădina Botanică din București este o instituție de cultură care face parte din Universitatea din București. Aparține Universității din București și găzduiește o gamă largă de plante. Grădina Botanică ocupă un loc aparte în Parcul Bucureștiului, nu doar pentru că există peste 10.000 de specii de plante, ci și pentru că este unul dintre cele mai liniștite locuri din capitală.
Grădina Botanică a fost înființată în anul 1860 sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, care a unit Moldova, țara Românească și România. Prima astfel de instituție a fost fondată în 1860 de către medicul Român Carol Davila ca școală medicală.
Alexandru Ioan Cuza, care a unit Moldova și țara Românească ca România, s-a stabilit în reședința sa Palatul Cotroceni, iar domeniile Grădinii Botanice au fost separate. Dimitrie Brandza a organizat grădina la sfârșitul secolului al XIX-lea cu Fush, un peisagist Belgian. La acea vreme, primele sere au fost construite pe modelul Grădinii Botanice din Liege.
Institutul de Cercetări botanice și Muzeul Botanic au fost înființate și funcționează din 4 aprilie 1944. Grădina Botanică din Liege (design) s-a confruntat cu unul dintre cele mai devastatoare bombardamente ale celui de-al doilea război mondial.
Istoria Grădinii Botanice din București începe în anul 1860, când Carol Davila, renumit medic român și bunic al învățământului universitar de medicină românesc, a fondat prima grădină botanică din țară. Fondată în 1860, grădinile botanice vechi de un secol și jumătate au dobândit o reputație respectabilă. În ultimii 100 de ani grădina a devenit capitala României, planta în creștere a țării, a supraviețuit două războaie mondiale și a modelat istoria României.
În 1874, Grădina Botanică din București a fost preluată de Universitatea din București. Profesorul Dimitrie Brandza a pus presiune pe autorități, iar în 1884 a primit bani pentru proiectul său și a fost creat un nou teren pentru grădina botanică. De la începutul istoriei sale a existat un spațiu deschis dedicat Grădinii, dar acest lucru nu a fost suficient, astfel încât grădina a fost mutată într-o proprietate deținută de boier și numită după istoria Muzeului București (vezi Muzeul aici).
Proiectul a fost lansat în 2015 în parteneriat cu o echipă în colaborare cu Fundația Telekom Romania și vizează sectorul taxonomic al Grădinii Botanice din București. La poarta de intrare se află clădirea Grădinii Botanice Brâncovenești, unde sunt expuse peste 5.000 de specii de plante, dintre care peste 1.000 de plante exotice.
Situată în București, România, Grădina Botanică este un traseu de 6.000 de pași. Acesta acoperă o suprafață de 182 hectare [1] și include 4.000 de metri pătrați de sere cu peste 10.000 de specii de plante. Prima grădină botanică din București a fost înființată în anul 1860 de către Facultatea de medicină sub conducerea lui Carol Davila.
Cu cele 17 hectare, Grădina Botanică din București este o zonă interesantă care oferă surprize frumoase, cum ar fi grădini de trandafiri, nuferi, lacuri și animale mici. Ca loc de relaxare, depaseste parcurile mai vechi precum Gradina Cismigiu si Herastrau.
În comparație cu alte grădini botanice din alte mari capitale europene, Grădina Botanică București nu este foarte mare și nu are o istorie bogată, dar calitatea sa deosebită este că este un peisaj verde unic și frumos, care subliniază farmecul natural al capitalei României. Aici vă puteți relaxa, face poze cu flora românească și urmăriți veverițe și rațe. Nu vizitați doar Grădina Botanică, este un parc verde modern, frumos, așa cum am menționat, care este mai curat și mai modern decât majoritatea parcurilor din București.
Mai multe zone sunt dedicate fiecărei țări, cum ar fi Grădina italiană și insula japoneză, la care se poate ajunge printr-un mic pod pitoresc. Fiecare grădină are o secțiune cu diferite tipuri de plante și copaci și funcționează foarte bine.
Daca ai nevoie de un loc linistit in mijlocul naturii si nu vrei sa fii in Bucuresti, alege aceasta gradina pentru a te relaxa si a respira aer curat. Cand vizitezi Bucurestiul, nu trebuie sa iti amintesti numele sau sa ceri instructiuni pentru a gasi o gradina.